Icon

Amsterdam Center for Social Media

Welkom bij ACSM

Welkom op de website van het Amsterdam Center for Social Media (ACSM) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Een groep van 14 VU onderzoekers wil via deze site informeren over academisch onderzoek naar social media. Waarom we dit doen? Omdat we denken dat er behoefte is aan een academische kijk op social media. Omdat we denken dat onderzoek helpt om voorbij de waan van de dag te komen. Omdat door toedoen van social media veel lijkt veranderen, maar veel ook hetzelfde blijft. Omdat er een schat aan wetenschappelijk onderzoek ligt, vaak al jaren oud, die relevant blijft ook wanneer ze niet direct over social media gaan. Omdat er wekelijks tal van nieuwe onderzoeksartikelen verschijnen die niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor professionals.

De wijsheid hebben wij niet in pacht. Sociale media veranderen met de dag en ACSM onderzoekers leren net zoveel van professionals in de praktijk als andersom. Social media zijn bovendien tegenwoordig alom aanwezig en raken aan financiële, juridische, medische en natuurlijk technische zaken die niet altijd tot onze expertise behoren. De meeste ACSM onderzoekers hebben een achtergrond in communicatiewetenschap, marketing en bedrijfskunde of in een andere sociaal- of gedragswetenschappelijke discipline. ACSM onderzoekers zijn ingebed in het VU Netwerk Instituut en werken daarin samen met informatici, taalwetenschappers en juristen. In die samenwerking en in de interactie met professionals via acsm-vu.nl hopen wij u de komende jaren op deze plek spannend en relevant onderzoek te kunnen presenteren.

In de komende tijd kunt u hier met regelmaat updates verwachten over het onderzoek dat wij doen naar social media, over belangrijke onderzoeksartikelen die zijn verschenen over social media onderzoek van anderen en over alles waarvan wij denken dat het belangrijk en relevant voor het publiek dat wij voor ogen hebben: collega onderzoekers maar vooral ook de groeiende groep van professionals die in praktijk werken met social media.

Op de ACSM website kunt u verder lezen wie wij zijn en waarover en waarin wij publiceren. Waarom wij ACSM hebben opgericht is hier te lezen, onze presentaties zijn te zien op Slideshare. Wij zijn ook te volgen op ons Twitter account en op de Twitter accounts van onze onderzoekers.

Share

August 2012
M T W T F S S
    Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031