Tattoo

De voors en tegens van witte tattoos – Wat is het verhaal achter deze motieven?

Witte inkt tattoos zorgen voor een verdeling binnen de tattoo scene. Waarom? Omdat ze te onopvallend zijn. Maar is dat wel zo? Op een bepaalde manier zijn ze door hun afwijkende kleur juist een echte eye catcher en dat is voor sommige tattoo-fans precies de reden om voor een witte tattoo te kiezen. Tattoos met witte inkt bestaan al zo’n 20 jaar, maar onder andere door Instagram en andere social media is er in de studio’s steeds meer vraag naar. Laat een witte tattoo niet in een opwelling zetten, maar denk er goed over na, want zo’n opvallende kleur heeft ook een paar bijzondere eigenschappen.

5 belangrijke punten om rekening mee te houden voordat je een witte tattoo laat zetten
titaandioxide – wel of niet gevaarlijk?
Het wit in de witte tattoo kleur is een goedje dat ook gebruikt in cosmetica, bij de productie van tablets en zelfs voor autolak: titaandioxide. Van het witte pigment wordt gezegd dat het onschuldig is, maar sinds 2017 laten verschillende studies zien dat dit bestanddeel kankerverwekkend kan zijn. Titaandioxide zit ook in kaas, marsepein en sauzen, zonder dat het gevaarlijk is voor de gezondheid. Maar een tattoo blijft onder de huid zitten en dat is het verschil. Een tattoo heeft een zuiverend effect op de ziel, maar niet op het lichaam ?.

witte inkt wordt nooit helemaal wit
Witte tattoo inkt kan makkelijk met andere kleuren worden gemixed en is in alle pasteltinten verwerkt. Als je alleen wit zou gebruiken, dan schijnt het natuurlijke pigment van de huid er makkelijk doorheen en dat is niet mooi. Sommige artiesten voegen kleurpigment aan het wit toe, zodat de witte tattoo een roze, mint of blauwige glinstering krijgt. Een net gezette witte tattoo kan helder wit lijken, maar tijdens het herstelproces van de huid gaat de helderheid er grotendeels vanaf. Het motief wordt dan min of meer transparant.