Tattoo

Tattoo hygiëne in corona tijd: zijn tattoo studio’s veilig en vrij van nare ziektekiemen?

De Covid-19 pandemie zet ons dagelijks leven op z’n kop. Van een overvloed aan vrijheid kregen we bijna een jaar geleden te maken met allerlei beperkingen, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds niet vanaf zijn.

Hoe zit dat eigenlijk met de tattoo studio’s? Kan er in de toekomst weer gewoon getatoeëerd worden zoals voor de pandemie? Of krijgen we ook hier met blijvende veranderingen te maken?

We hebben het voor je uitgezocht. In deze blog geven we je handige tips over hoe je jezelf voor, tijdens en na jouw afspraak in de studio op een verantwoorde manier kunt beschermen tegen Covid-19. Hygiëne is in tattoo studio’s altijd al voorwaarde nummer 1 geweest en dat is nu zeker niet anders. Met de veiligheid zit het wat dat betreft dus wel goed. Dus wil je een afspraak maken? Dat kun je, zodra het weer mag, gerust doen.

Wanneer mogen de tattoo studio’s dan weer open?
Contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten en tatoeëerders mogen, zoals het er nu uitziet, begin maart weer open. De hygiëneregels worden voor al deze beroepsgroepen wel aangescherpt. Dus hou er rekening mee dat je nog steeds een mondkapje moet dragen, je handen moet desinfecteren en niet met te veel mensen in een ruimte mag zijn. En als je ergens moet wachten, hou dan genoeg afstand.